Sestava: Havlík – Šplíchal, Prokop, Marek, Bartoš – Havran, Hanák, Kvapil, Kučera – Opletal M., Němec

Střídali: 65. min. Roman Chadima za Prokopa

První „ostrý“ zápas v nadcházející sezóně jsme sehráli v Čisté, kde se odehrálo první kolo poháru OFS Svitavy. Sestava se nám lepila velmi těžko, vždyť v pátek jsme měli v celkovém součtu 8 hráčů. Nakonec jsme se do zápasu dostali alespoň ve 12ti. Kopačky musel nazout Roman Chadima a v poli nastoupit i Lukáš Němec. V prvním poločase se hrálo v celku vyrovnané utkání a místy jsme ukázali, že umíme hrát kombinační fotbal. Ovšem na gólové šance rozhodně vyhráli domácí, ale z žádných příležitostí nedostali za Havlíkova záda.

V druhém poločase se začalo mnohem více projevovat, že nejsme v plné sestavě a je na poslední chvíli lepená. Přibyla nepřesnost, málo pohybu a vypadalo to, jak kdyby na hřišti hrála pouze polovina hráčů. Podle tomu také odpovídá i výsledek. První gól padnul střelou zpoza šestnáctky, která zapadla přesně pod břevno a poté se strhla smršť samostatných úniků po našich zbytečných chybách. I když na tři úniky dokázal Havlík reagovat, tak se stejně vždy k odraženému míči dostal soupeř a neměl problém zakončit do odkryté brány.

Je potřeba na tento zápas zapomenout a soustředit se na první mistrovské utkání, které odehrajeme na domácí půdě 11.8 od 17:00 proti celku z Vendolí.

Vojtěch Havlík