Stejně jako v právě skončené sezoně jsme i v sezoně 2024/25 chtěli hrát krajskou soutěž dorostu. Bohužel se do ní přihlásilo pouze 5 mužstev a na základě toho se STK PKFS rozhodla tuto soutěž zrušit a nabídla přihlášeným týmům účast v krajském přeboru. Po intenzivních diskuzích jsme se rozhodli krajský přebor nepřihlásit – myslíme, že na to abychom bojovali se soupeři jako Svitavy, Česká Třebová, Letohrad nebo Hlinsko, ještě nenastal čas.

Jako logické řešení se nám tak nabízel okresní přebor Svitavy (loni hraný spolu s okresem Ústí nad Orlicí), nicméně tato soutěž se bude i v nachdázející sezoně hrát v počtu 8+1 s možností, že v případě dohody by se některé zápasy mohly odehrát v klasickém počtu. Pro nás toto nebyla preferovaná varianta, proto jsme poptali možnost v sousedním OFS Chrudim a po několik diskuzích jsme přihlásili okresní přebor na Chrudimsku. S potěšíme můžeme k dnešnímu dni konstatovat, že naše přihláška byla akceptována a v následující sezoně tak bude dorost TJ Horní Újezd hrát okresní přebor dorostu OFS Chrudim.

Našimi soupeři budou Heřmanův Městec/ Rozhovice, FC Hlinsko B, Chrast/Rosice, Chroustovice/Vraclav, Luže, Nasavrky/Miřetice, Orel/Stolany, Proseč, Třemošnice, Svratka, Prosetín a Rváčov.

Jan Beneš